Vad tittar vi på under en lektörsläsning?

Vad är det då våra lektörer fokuserar på när de gör en lektörsläsning? Svaret på den frågan inkluderar bland annat berättarteknik, tempo, dialog, miljö, karaktärsuppbygnad, gestaltning samt övergripande språkbruk. Lektören i fråga går helt enkel igenom manuset, ger förslag på förbättringar och visar på styrkor och svagheter.

Våra lektörer

Oavsett vilken av våra lektörer som gör din lektörsläsning kan du alltid känna dig trygg i det faktum att denne kommer ha full koll på vad han eller hon gör. Samtliga lektörer som arbetar hos oss har nämligen många års erfarenhet av att arbeta med att bedöma kvaliteten på olika manus. Den lektörsläsare du blir tilldelad kommer att vara en förlagsredaktör med stor erfarenhet av den genre ditt manus tillhör, detta oavsett om verket är en skönlitterär roman, faller under kategorin deckare/spänning eller humor. Våra lektörer vet med andra ord precis vad de ska titta efter, och du kan på så sätt alltid räkna med en rättvis bedömning!

Hur lång tid tar det?

Hur lång tid brukar det då ta för oss att göra en lektörsläsning och återkomma till dig med feedback? Det kan variera från fall till fall. När vi väl har tagit emot din betalning kan du i de flesta fall räkna med att vi kommer bli klara med lektörsläsningen inom som mest fyra veckor.

Den exakta tiden varierar dock beroende på faktorer som hur långt ditt manus är, hur stor arbetsbelastning våra lektörer har för tillfället och vilken tid på året det handlar om. Tid på året kan påverka eftersom det till exempel kan röra sig om månader då många är på semester och/eller det infaller olika högtider eller storhelger.

Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Drag To Verify